Η περιοχή μας

Νικήτη Χαλκιδικής

“La Casa di Giorgio” | Ενοικιαζόμενα δωμάτια Νικήτη Χαλκιδικής

Η περιοχή της Νικήτης είναι μεγάλη και κοντά υπάρχουν διαμαντένιες παραλίες, από τις καλύτερες της Χαλκιδικής, όπως η ακτή Αη Γιάννη, η παραλία Σπαθιές, το Καρύδι στη Βουρβουρού, η παραλία στην Ελιά Νικήτης και η ακτή Κοβίου. Ωστόσο και η παραλία εντός της Νικήτης είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε κάθε μέρα μία διαφορετική παραλία της Σιθωνίας για το μπάνιο σας. Έτσι θα απολαύσετε την ομορφιά της Σιθωνίας σε όλο της το μεγαλείο και θα απολαύσετε τις γαλανοπράσινες θάλασσες με τα ζεστά νερά της περιοχής.

Η παλιά Νικήτη, είναι χτισμένη πάνω στο λόφο, και εξαπλώθηκε γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικήτα που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα δίπλα από τον παλιό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 14ου αιώνα. Το παλιό χωριό γοητεύει τους επισκέπτες με την υπέροχη μακεδονικήαρχιτεκτονική του, τα σπίτια που είναι χτισμένα από πέτρα με το παραδοσιακό χρώμα της.

Στη Νικήτη υπάρχει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας τουρίστας. Παραδοσιακές ταβέρνες, ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι, εστιατόρια, cafe και bar, beach bar, εστιατόρια, καταστήματα fast food και σούπερ μάρκετ. Επιπλέον θα βρείτε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων διάφορων τραπεζών, ιατρείο, κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ) και ταχυδρομείο. Στη Νικήτη λειτουργούν σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και λιμάνι όπου σταθμεύουν πλοιάρια και σκάφη.

LA CASA DI GIORGIO - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Χαλκιδική - Δωμάτια Χαλκιδική - Ενοικιαζόμενα Χαλκιδική